Winnaars Restaurant Awards 2018

Bouchon du Centre is het Fijnste Franse Restaurant van Nederland en Risto Enoteca PepeNero is Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018

Op maandag 24 september jl. zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de achtste keer twee bijzondere restaurant awards uitgereikt.

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2018 ging naar Bouchon du centre uit Amsterdam. De Franse consul-generaal in Nederland, Anne Genoud, reikte de prijs uit aan Hanneke Schouten, de eigenaresse. Zoals voorzitter Tom Kellerhuis uit het juryrapport citeerde: “Als je eenvoudig en klassiek Frans wilt eten, bestaat er geen beter adres dan dit. Van de charcuterie maison tot de brandade: alles is hartverwarmend lekker en wordt met een enorme glimlach geserveerd.”

Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018.

Risto Enoteca PepeNero uit Amsterdam werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018. Juryvoorzitter Roberto Payer over de winnaar: “PepeNero biedt gasten een warm Italiaans bad. Er wordt goed gekookt, de bediening is volledig Italiaans en je wordt er onthaald als een verloren gewaande zoon.” De Italiaanse ambassadeur in Nederland Andrea Perugini, overhandigde de prijs aan de eigenaren van het restaurant.

Ook werden er publieksprijzen uitgereikt, aan Ferdinand’s uit Dordrecht en Cantina di David uit Utrecht waarvoor lezers van Leven in Frankrijk respectievelijk Italië Magazine met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt.

Kritische jury

De twee professionele jury’s stelden ieder een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, (culinair) journalist met een koksbuis (hoofdredacteur HP de Tijd); Alain Caron, cuisinier van Franse origine, tv-kok en auteur van culinaire boeken; Mara Grimm, culinair journalist, auteur van kookboeken en parttime woonachtig in Parijs en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestond uit juryvoorzitter Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana (keurmerk voor Italiaanse restaurants buiten Italie), Pieter J. Bogaers, culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende edities van Leven in Frankrijk en Italië Magazine. Deze tijdschriften riepen de awards in 2011 in het leven. Beide magazines zijn uitgaven van Credits Media te Amsterdam, tevens uitgever van Méditerranée en Hollands Glorie. In Duitsland verschijnen van Credits Media Italien Magazin en Frankreich Magazin.